Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Kermisexploitant teleurgesteld: geen reuzenrad op Dijk in Volendam

14-07-2015, 12.18 uur

Er komt geen 55 meter hoog reuzenrad op de beroemde Dijk in Volendam. De gemeente wil dat niet hebben, tot grote teleurstelling van kermisexploitant Arend Harms. "In Londen en Parijs mag het wel", zegt hij.

De balende ondernemer wilde het gloednieuwe reuzenrad 'The View' in de zomer van 2016 een paar maanden laten draaien op de toeristische Dijk. Zijn aanvraag is echter afgewezen, vertelt hij in het Noordhollands Dagblad.

In grote Europese steden wordt er nooit een probleem van de komst van het rad gemaakt, aldus Harms. "De denkfout die deze gemeente maakt is dat een reuzenrad een luidruchtige kermisattractie is. Dat is onzin, ik sta haast nooit op kermissen."

De exploitant wijkt met zijn attracties liever uit naar festivals en kerstmarkten. Volendam zag hij ook wel zitten. "Het is een leuke plaats met veel laagbouw, het is super om het dorp vanuit de hoogte te bekijken."

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be