Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Weer volop vernielingen op Brabantse kermissen

13-07-2015, 22.36 uur

Opnieuw zijn kermissen in Brabant het slachtoffer geworden van vandalen. In zowel Tilburg als Oisterwijk hadden aso's het gemunt op kermisattracties. Er werden onder meer ruiten ingegooid en spullen gesloopt.

Tijdens de opbouw van de Tilburgse kermis, die vrijdag begint, braken criminelen in bij de slingermolen Chaos. Bij de attractie The Tower is een poging tot inbraak gedaan. "Fijne aankomst in Tilburg", schrijft de exploitant van de Chaos sarcastisch op Facebook. "Wat een tuig. Blijf van andermans spullen af."

De politie heeft beloofd extra te zullen surveilleren. In de loop van de week wordt door de gemeente bekeken of er in Tilburg extra veiligheidsmaatregelen nodig zijn.

Ook in Oisterwijk was het raak. Onbekende onverlaten gebruikten de Break Dance als een prullenbak. Zitjes lagen vol met afval, vuilniszakken en uit de grond getrokken planten. "Ze hebben het over de 'gezellige' Brabantse kermissen," laat de eigenaar weten, "maar wat er ondertussen 's nachts na sluitingstijd gebeurt..."

Vorige week ging het ook al fout op de kermis in het Brabantse Moergestel. Daar liepen onder meer de Summer Party Polyp, Crazy Dance, een voetbalspel en de botsauto's schade op.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be