Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kolmården

Bouw gigantische nieuwe houten achtbaan begonnen: 57 meter hoog, 113 kilometer per uur

13-07-2015, 14.01 uur

Coasterfreaks hebben geluk. De bouw van een van de hoogste en snelste houten achtbanen ter wereld gaat toch door. In het Zweedse pretpark Kolmården zijn de eerste werkzaamheden voor de 57 meter hoge wooden coaster Wildfire begonnen.

In februari werd duidelijk dat de bouwvergunning voor de gigantische attractie plotseling was ingetrokken. Die problemen behoren tot het verleden, garandeert de directie. Wildfire kan in de lente van 2016 open.

De houten achtbaan wordt niet alleen de op één na hoogste van Europa, na de zestig meter Colossos in het Duitse Heide Park, maar ook een van de snelste. De coaster haalt een topsnelheid van maar liefst 113 kilometer per uur. Bovendien heeft geen enkele houten achtbaan meer inversies: Wildfire gaat drie keer over de kop.

Voor het omvangrijke project werkt de Amerikaanse achtbaanbouwer Rocky Mountain Construction samen met de Nederlandse fabrikant Vekoma.Meer Kolmården
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be