Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Woede om misleidende Efteling-actie BankGiro Loterij: 'Kinderen zijn ontroostbaar'

11-07-2015, 13.19 uur

Een actie met 'gratis' Efteling-tickets leidt tot een stortvloed aan woedende reacties op internet. De BankGiro Loterij heeft vele duizenden enveloppen rondgestuurd die onterecht gratis entreebewijzen voor het attractiepark beloven.

Op de enveloppen staat de tekst "Alstublieft, uw Efteling-tickets t.w.v € 72,-". In werkelijkheid krijgen deelnemers de kaartjes pas als ze loten kopen. De Facebook-pagina van de loterij staat vol met klachten van boze vaders en moeders die hun kinderen teleur moesten stellen.

"Bedankt dat jullie mijn dochter blij maken met een dooie mus!", reageert Ilse van Esch. Suzanne Pons laat weten: "Mijn zoontje dacht dat ik een verrassing voor hem had. Ik ben niet gediend van uw manier van doen."

Robert Graafland: "Het moge duidelijk zijn dat zo'n kind een gat in de lucht springt bij het zien van dit misbaksel van een brief. Terwijl de ouders met een groot probleem worden opgezadeld." Ene Nensie noemt de medewerkers van de loterij "een stelletje grote boeven".

Michel Kentie hoopt dat de Reclame Code Commissie kan ingrijpen. "Ik vind dit absoluut niet kunnen. Tijd dat jullie eens met de billen bloot gaan." Ieke Andrée eist dat ze alsnog de beloofde tickets krijgt. "Dit is oplichting! Wilt u mij volgens uw belofte kaartjes ter waarde van 72 euro sturen?"

Ook de Efteling zelf krijgt er op social media flink van langs. Het pretpark laat in een reactie weten niets met de misleidende enveloppen te maken te hebben. "Dit is geen Efteling-actie, maar één van de BankGiro Loterij. Wij verwijzen je naar hen door voor vragen en opmerkingen."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be