Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Bezoeker Disneyland Paris heeft toverkracht: man grijpt magisch zwaard Excalibur

10-07-2015, 00.52 uurBeeld: ED92.org

Een bezoeker van Disneyland Paris heeft vandaag bewezen dat hij magische krachten bezit. Hij haalde zonder veel moeite het beroemde zwaard Excalibur uit het aambeeld waar het mythische voorwerp al jaren muurvast in zit.

Dat is eigenlijk niet de bedoeling. Het zwaard van tovenaar Merlijn is volgens de bijbehorende legende door gewone stervelingen niet op te pakken. In Disneyland Paris dient het tafereel als een fotolocatie achter het kasteel van Doornroosje.

Waarschijnlijk zat het wapen door achterstallig onderhoud niet vast genoeg. De dappere man die het ding vanmiddag onverwachts toch uit het beeld wist te trekken, was zelf even verbaasd als omstanders die het zagen gebeuren. Hij heeft het befaamde object ingeleverd bij een naastgelegen souvenirwinkel, meldt fansite ED92. Binnenkort wordt het teruggeplaatst in de steen.

In de jaren negentig werd het zwaard nog door Disneyland gebruikt als onderdeel van een interactieve show. Een acteur verkleed als Merlijn wees daarbij toeschouwers aan die Excalibur op commando uit het aambeeld mochten halen.



Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be