Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix

Parc Astérix kondigt nieuwe attractie aan: achtbaan met slingerende schijf

08-07-2015, 18.32 uur

Discobélix wordt de naam van de nieuwste attractie in Parc Astérix. Dat onthulde het Franse pretpark vandaag met het neerzetten van een mysterieus aankondigingsbord. De nieuwigheid gaat in 2016 open.

Uit een vrijgegeven tekening blijkt dat we een disk'o coaster kunnen verwachten: een bijzonder soort achtbaan van de Italiaanse firma Zamperla. Passagiers zitten op de rand van een ronddraaiende schijf die met ongeveer 40 kilometer per uur heen en weer schommelt.

Er bestaan grote en kleine versies van de disk'o. De grote variant is onder meer te vinden in Movie Park Germany en Plopsaland De Panne. Het overdekte pretpark Yumble in Roermond heeft een kleine versie in huis.

Parc Astérix bestelde een grote disk'o. De ride komt te liggen in het Griekse themadeel, tussen bootvaart La Rivière d'Elis en houten achtbaan Tonnerre de Zeus. Directeur Pascal Fliche gaf eerder aan dat hij ook plannen heeft voor een grote nieuwe achtbaan in 2017.

Meer Parc Astérix
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be