Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Kermisattracties gesloopt door vandalen: 'We komen hier nóóit meer terug'

07-07-2015, 19.57 uur

Op de kermis in het Brabantse Moergestel hebben vandalen maandagnacht verschillende kermisattracties gesloopt. Ze gingen onder meer de Summer Party Polyp te lijf, waar lichtlijsten, kabels en andere onderdelen werden vernield.

Dat meldt de exploitant van de attractie zelf op Facebook. "Om nog maar te zwijgen over wat bij collega's is aangericht! We komen hier nóóit meer terug. Houdoe", aldus Chris Eckelboom. De slopers noemt hij "randdebielen". Er is een beloning van 250 euro uitgeloofd voor de tip die leidt naar de daders.

Eigenaar Eckelboom heeft aangifte gedaan bij de politie, vertelt hij aan Omroep Brabant. "De schade loopt zeker in de duizenden euro's. Deze attractie is al wat ouder en daar kun je niet zomaar onderdelen voor bestellen. Die moeten door een speciaal bedrijf worden gemaakt. Dat wordt een duur grapje."

De Summer Party Polyp wordt vanavond afgebroken. Eckelboom wil voorkomen dat de attractie nog een nacht in Moergestel staat, met alle risico's van dien. Ook de Crazy Dance, een voetbalspel en de botsauto's liepen schade op.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be