Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Pratende Efteling-pop defect: mijnbaron Gustave Hooghmoed houdt zijn mond

06-07-2015, 11.09 uur

Het hoofdpersonage van de nieuwe Efteling-achtbaan Baron 1898, mijnbaron Gustave Hooghmoed, hult zich in stilzwijgen. De kaken van de pratende robot in de attractie zijn kapot. Daardoor staat de baron er nu bij als een soort buikspreekpop.

Gustave werd vervaardigd door de gerenommeerde Amerikaanse animatronicbouwer Garner Holt. Baron 1898 kampt met meer kleine opstartproblemen. Zo werkt de grote stoommachine naast de kettinglift nog niet altijd. Hetzelfde geldt voor draaiende wielen aan het plafond in het stationsgebouw.

Gisteren stond de dive coaster ongeveer een half uur stil vanwege een softwarefout. De stationsvloer zakte niet naar beneden, waardoor er geen treinen konden vertrekken. Ook zaterdagavond waren er korte tijd problemen met de vloer.

Grote technische mankementen worden er echter niet verwacht. De Efteling ging voor Baron 1898 in zee met achtbaanbouwer Bolliger & Mabillard (B&M) uit Zwitserland. De firma staat bekend om betrouwbare, soepele banen die nauwelijks last hebben van storingen.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be