Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
PortAventura World

Stakende medewerkers blokkeren ingang Spaans pretpark

05-07-2015, 20.54 uur

Boze personeelsleden van PortAventura hebben gisteren urenlang de ingang van het Spaanse pretparkresort geblokkeerd. Ze zijn kwaad omdat hun minimumloon daalde van 980 naar 670 euro per maand. De protesten zorgden voor lange files voor de entree.

Medewerkers stonden met spandoeken te zwaaien en deelden flyers uit aan bezoekers. De staking was begin vorige maand al aangekondigd door een vakbond. Als PortAventura niet over de brug komt, zijn er de komende drie zaterdagen wederom demonstraties.

De vakbond noemt de loonsverlaging ongehoord. "Een deel van het succes van dit pretpark valt of staat bij de betrokkenheid van medewerkers." In PortAventura werken in totaal zo'n vijfduizend personen. De nieuwe arbeidsvoorwaarden hebben betrekking op ongeveer de helft van het personeelsbestand.

Meer PortAventura World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be