Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Martelwerktuig of topattractie? Fabrikant ontwikkelt bizarre nieuwe thrillride

28-06-2015, 00.32 uur

Een Zwitserse fabrikant van pretparkattracties heeft een absurde nieuwe thrillride bedacht en geproduceerd. De zogeheten Tourbillon bestaat uit drie draaiende armen met in het midden twee rijen stoelen. Doordat alle assen kunnen draaien, bewegen de inzittenden alle kanten op.

Passagiers gaan tijdens een misselijkmakend ritje van enkele minuten talloze keren over de kop. Het gevaarte lijkt een combinatie tussen een centrifuge en een zwaartekrachtmachine. Firma ABC Rides claimt een wereldprimeur in handen te hebben. De bouw van het apparaat kost 1,8 miljoen euro.

Ondanks het gewicht van 180 ton is de attractie ook geschikt voor mobiele opstellingen op kermissen. Een Franse kermisexploitant gaat binnenkort als eerste met de machine reizen onder de naam Starlight.



Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be