Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-medewerkers onder de indruk van Baron 1898: 'Wát een prachtbaan!'

26-06-2015, 11.23 uurBeeld: @vijfzintuigen

Personeelsleden van de Efteling zijn unaniem laaiend enthousiast over de nieuwe attractie Baron 1898. Dat laten ze in groten getale weten op social media. Reacties variëren van "Machtig vet" tot "Wát een prachtbaan!".

Gisteravond kregen honderden medewerkers met introducés een voorproefje van de vrijevalachtbaan, die volgende week pas officieel in gebruik wordt genomen. "Goede rit en prachtig gethematiseerd", is een van de vele lovende reacties. Een ander zegt: "Het is een heerlijk soepele baan, de vrije val is geweldig en de thematiek is perfect. Een parel voor de Efteling."

Efteling-icoon Mari van Heumen, in dienst van 1972 tot 2007, laat weten: "Ik heb genoten van het bouwwerk en de sfeer daaromheen. Proficiat, ontwerpers en bouwers." Van Heumen werkte mee aan de techniek achter attracties als het Spookslot, Fata Morgana en het Volk van Laaf.





Baron 1898 was gisteren voor het eerst volledig operationeel met grote hoeveelheden bezoekers. Op een kleine storing na verliep dat vlekkeloos. Wel werd pijnlijk duidelijk dat de capaciteit van de dive coaster tegenvalt: de wachttijd liep al snel op naar 95 minuten. Per uur kunnen zo'n duizend passagiers een ritje maken.



Fotograferen en filmen in het stationsgebouw was ten strengste verboden. Looopings kon afgelopen weekend al wel onthullen wat er gebeurt in de twee voorshows voorafgaand aan de rit. Tijdens de voorpremière bleek verder dat bezoekers per ruimte steeds worden ingedeeld in twee groepen, ploeg A en ploeg B. Ze krijgen papieren kaartjes die hun plek in de achtbaantrein aanwijzen.

Een kritische medewerker vertelt aan Looopings: "Er moeten nog wel wat puntjes op de i worden gezet. De animatronic van hoofdpersonage Gustave Hooghmoed in de tweede voorshow beweegt redelijk houterig. Verder is het vertelde verhaal niet goed te verstaan en had ik meer verwacht van de speciale effecten, zoals de projecties. Maar het totaalplaatje is fantastisch."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be