Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Rustig Midzomernacht-feest in de Efteling: 4500 bezoekers

20-06-2015, 19.21 uurBeeld: Martijn van Gerwen

De eerste editie van het Midzomernacht-feest in de Efteling is vanavond behoorlijk rustig verlopen. Ondanks veel reclame liep het niet storm. Er kwamen slechts 4500 mensen op het speciale avondevenement af.

Ter gelegenheid van de Midzomernacht-viering was het attractiepark opgedeeld in drie aparte delen met acteurs verkleed als faunen, elfen en trollen. Muziek en kostuums waren afkomstig uit de musical Droomvlucht, die in 2011 en 2012 in het Efteling Theater draaide. Vanwege het tegenvallende bezoekersaantal bleek een deel van het geplande entertainment geschrapt te zijn.

Elke bezoeker ontving een lichtgevend polsbandje. Op de Speelweide, het grote grasveld tussen de Stoomcarrousel en Monsieur Cannibale, waren foodtrucks neergezet. Een bospaadje achter het Spookslot werd gebruikt als een 'silent disco'. Op veel plekken stonden opvallende opblaasbare decoraties.

De avond werd afgesloten met een 'Midzomernachtwandeling' om de Gondoletta-vijver, waarin honderden kleine lampjes dreven. Op verschillende plekken in het water stonden vreugdevuren, in de bootjes van de Gondoletta zaten acteurs. Het pretpark was geopend tot 01.00 uur 's nachts. Veel attracties sloten eerder.

De Efteling wilde met de Midzomernacht vooral jongeren trekken. "We willen twintigers met hun vriendenkring een nieuwe Efteling in een hippe setting laten zien", zei directeur Fons Jurgens eerder. Of er volgend jaar een tweede editie komt, is nog niet bekend. Vergelijkbare zomeravonden in juli en augustus trekken geregeld enkele tienduizenden bezoekers.









Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be