Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling toont uiterlijk van hoofdpersonage Baron 1898: mijnbaron Gustave Hooghmoed

19-06-2015, 11.00 uur

Anderhalve week voor de opening van achtbaan Baron 1898 onthult de Efteling wat er binnenin de attractie te zien zal zijn. In een nieuwe making of-video komt hoofdpersonage Gustave Hooghmoed voor het eerst in beeld.

Volgens het achtergrondverhaal is Gustave Hooghmoed de mijnbaron die waaghalzen uitnodigt om op zoek te gaan naar goud in de diepe mijnschacht. In de wachtrij komen bezoekers hem tegen als een zogeheten animatronic. Voor de bouw werd de legendarische Amerikaanse robotbouwer Garner Holt ingeschakeld.

Looopings kon maanden geleden al onthullen dat de stem van de mijnbaron is ingesproken door acteur Paul van Gorcum, bekend als de Baron uit Bassie en Adriaan. Het uiterlijk van de pop vertoont opvallende gelijkenissen met de rol die hij in de kinderserie speelde. Van Gorcum is vandaag zelf aanwezig in de Efteling. Hij krijgt van het projectteam een rondleiding bij de nieuwe attractie.

Vandaag werd ook bekend dat de openingsceremonie van Baron 1898 op dinsdag 30 juni live te volgen zal zijn via het YouTube-kanaal van de Efteling.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be