Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Gröna Lunds Tivoli

Man overleden na val van attractie

19-06-2015, 14.58 uur

In Zweden is een man overleden nadat hij in pretpark Gröna Lund van een platform naast een attractie was gevallen. Dat gebeurde bij de Eclipse, een enorme zweefmolen van 121 meter hoog.

De man klom afgelopen week over een hek heen, waarna hij enkele meters naar beneden viel. Het slachtoffer overleed later in het ziekenhuis. De politie onderzoekt nog waarom de bezoeker besloot te klimmen.

"Dit is een verschrikkelijk tragische gebeurtenis", reageert een woordvoerster van het pretpark in Stockholm. "We leven mee met de nabestaanden en bieden eveneens slachtofferhulp aan onze medewerkers." Het nemen van extra veiligheidsmaatregelen bij de attractie is volgens Gröna Lund niet nodig. Alle hekken zouden hoog genoeg zijn. Bovendien waren ze goed onderhouden.

Meer Gröna Lunds Tivoli
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be