Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
CanevaWorld Resort

'Nieuwe boomerangachtbaan moet worden afgebroken'

20-06-2015, 19.04 uur

Het Italiaanse pretpark Movieland is dolblij met de komst van de nieuwe hangende boomerangachtbaan Diabolik. Buurtbewoners zijn daarentegen minder in hun nopjes. Zij willen dat de trekpleister zo snel mogelijk weer wordt afgebroken.

47 verontruste omwonenden hebben een brief gestuurd aan de burgemeester om sluiting van de rollercoaster af te dwingen. Ze klagen over geluidsoverlast van de baan, die in de buurt van een woonwijk is gebouwd. "We hebben niet alleen last van schreeuwende passagiers, maar ook van het geluid van voorbijrazende treinen", schrijven de buren.

Daarnaast zouden er problemen zijn met het landschap en de verkeersveiligheid, omdat de opvallende attractie goed te zien is vanaf de weg. "We zijn geschokt dat het pretpark hier toestemming voor heeft gekregen, in een natuurgebied vlakbij het Gardameer." Volgens de klagers zijn hun huizen door de problemen onverkoopbaar geworden.

Burgemeester Luca Sebastiano snapt de bezorgdheid, maar wil vooralsnog niet ingrijpen. "Een pretpark moet nu eenmaal bezoekers trekken", reageert hij in Italiaanse media. "In tijden van crisis is het belangrijk om met nieuwe attracties te komen." Alle vergunningen zijn bovendien in orde, zegt de burgervader.

Meer CanevaWorld Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be