CanevaWorld Resort

'Nieuwe boomerangachtbaan moet worden afgebroken'

20-06-2015, 19:04 uur | Reacties

Het Italiaanse pretpark Movieland is dolblij met de komst van de nieuwe hangende boomerangachtbaan Diabolik. Buurtbewoners zijn daarentegen minder in hun nopjes. Zij willen dat de trekpleister zo snel mogelijk weer wordt afgebroken.

47 verontruste omwonenden hebben een brief gestuurd aan de burgemeester om sluiting van de rollercoaster af te dwingen. Ze klagen over geluidsoverlast van de baan, die in de buurt van een woonwijk is gebouwd. "We hebben niet alleen last van schreeuwende passagiers, maar ook van het geluid van voorbijrazende treinen", schrijven de buren.


ZIE OOK: Hoe veilig is deze achtbaan? Italiaans pretparkje koopt afgekeurde rollercoaster

Daarnaast zouden er problemen zijn met het landschap en de verkeersveiligheid, omdat de opvallende attractie goed te zien is vanaf de weg. "We zijn geschokt dat het pretpark hier toestemming voor heeft gekregen, in een natuurgebied vlakbij het Gardameer." Volgens de klagers zijn hun huizen door de problemen onverkoopbaar geworden.

Burgemeester Luca Sebastiano snapt de bezorgdheid, maar wil vooralsnog niet ingrijpen. "Een pretpark moet nu eenmaal bezoekers trekken", reageert hij in Italiaanse media. "In tijden van crisis is het belangrijk om met nieuwe attracties te komen." Alle vergunningen zijn bovendien in orde, zegt de burgervader.

Reacties