Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Man (68) bouwt Sprookjesbos uit de Efteling na in zijn huis

17-06-2015, 07.28 uur

Een 68-jarige man uit Waalwijk heeft zijn huis volgezet met kleine Efteling-sprookjes. De bejaarde Efteling-fanaat Dré Span bouwde bovenop zijn vaatwasser en wasmachine een permanent miniatuurdorp met sprookjesfiguren uit het attractiepark.

Daarvoor maakt hij onder meer gebruik van Efteling-souvenirs die verkocht worden bij warenhuis Intratuin. De heer des huizes ging vijf jaar geleden met pensioen, waardoor hij zeeën van vrije tijd kreeg. "Ik ben gek op sprookjes", vertelt Span aan het Brabants Dagblad. "Ik zou graag ook in die tijd hebben geleefd, de romantiek. En ik ben een groot liefhebber van Anton Pieck."

De man ziet het project als een uit de hand gelopen hobby. Hij vond het zonde om het winterse tafereel na de kerstperiode steeds weer op te ruimen. Anderhalf jaar geleden koos hij daarom voor een permanente opstelling. Zijn vrouw Willy kan de was en afwas niet meer doen zonder zich in een sprookje te wanen, maar daar heeft ze vooralsnog vrede mee.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be