Film

Pretparkfilm Jurassic World breekt bioscooprecords

17-06-2015, 00:30 uur | Reacties

De nieuwe bioscoopfilm Jurassic World is hard op weg om een van de meest succesvolle films aller tijden te worden. In het openingsweekend bracht de productie ruim 524 miljoen dollar (466 miljoen euro) op. Daarmee beleefde de dinofilm de beste bioscoopstart ooit.

Ook maandag werd een record verbroken. Alleen in Amerika was de film in een dag tijd goed voor een opbrengst van 25,6 miljoen dollar (22,8 miljoen euro). Bioscopen hadden het op een doodgewone maandag nog nooit zo druk. Het maken van Jurassic World kostte 150 miljoen dollar (133 miljoen euro). Dat bedrag is dus al terugverdiend.


ZIE OOK: Nieuwe game: bouw je eigen Jurassic World-pretpark

Jurassic World wordt gezien als een grote parodie op de pretparkwereld. De film zit vol persiflages op bestaande attractieparken. Personages maken de praktijken van grote spelers als Disney, SeaWorld en Universal voortdurend belachelijk. Geoefende kijkers herkennen talloze elementen uit de recreatiebranche.

Er zouden al plannen zijn voor een vervolg. Jurassic World borduurt voort op de originele Jurassic Park-trilogie, waarvan het eerste deel verscheen in 1993. Daarna volgden The Lost World (1997) en Jurassic Park III (2001).ZIE OOK: Ontsnapte leeuw zet Amsterdam op stelten in nieuwe thriller

Reacties