Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaland De Panne

Gestolen pop na 44 jaar teruggebracht naar Plopsaland

15-06-2015, 16.14 uur | Reacties

Na 44 jaar keert een gestolen pop terug naar Plopsaland De Panne. In mei 1971 nam een man uit Noord-Frankrijk stiekem een beeld mee uit een overdekt boottochtje langs vele tientallen bijen. Een van zijn laatste wensen was dat het figuurtje terugkeert naar de rechtmatige eigenaar.

Plopsaland ging destijds nog door het leven als Meli-Park. De attractie heette The Wonderful Beehive, in 1979 omgebouwd tot het bekendere Apirama. Eind 1999 nam Studio 100 het pretpark over. Sindsdien is op de bewuste plek Het Bos van Plop te vinden. Het gebouw en het transportsysteem bleven intact.

De dief uit '71 is inmiddels overleden. In navolging van zijn laatste wens wordt de gestolen bij aanstaande vrijdag plechtig overhandigd aan de familie Florizoone, eigenaar van het voormalige Meli-Park. De pop krijgt een plek in het Meli Museum van Plopsaland, op een steenworp afstand van de oorspronkelijke locatie.

Het Bos van Plop is overigens geen lang leven meer beschoren. Plopsa-directeur Steve van den Kerkhof kondigde onlangs aan dat de darkride binnen enkele jaren wordt vervangen door iets nieuws.Meer Plopsaland De Panne
Reacties