Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nature Wonder World

Weer tienduizenden euro's subsidie voor nieuw Limburgs megapretpark

10-06-2015, 16.14 uur

De Limburgse gemeente Brunssum stopt weer tienduizenden euro's aan belastinggeld in de komst van een nieuw megapretpark. De lokale politiek is akkoord gegaan met 75.000 euro steun aan het toekomstige Nature Wonder World, dat het grootste attractiepark van de Benelux moet worden.

Het project is een langgekoesterde droom van miljonair Jean Gelissen, eigenaar van het Noord-Limburgse Toverland. Een haalbaarheidsonderzoek is achter de rug. Momenteel wordt een businessplan in elkaar gezet.

Ook de provincie draagt 75.000 euro bij, terwijl investeerders samen 150.000 euro op tafel leggen. De bouw van het themapark zou uiteindelijk 530 miljoen euro gaan kosten. De opening is uitgesteld van 2017 naar 2019.

In Brunssum waren twee oppositiepartijen tegen de steun, omdat de gemeente eerder al 225.000 euro bijdroeg aan onderzoeken. Volgens partij PAK worden burgers bedonderd. Veel informatie over negatieve gevolgen van Nature Wonder World zou geheim zijn. De fractie twijfelt ook aan het beloofde aantal van 1700 nieuwe banen.

Meer Nature Wonder World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be