Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Alton Towers Resort

Pijnlijk achtbaanritje: passagiers krijgen zwerm bijen in hun gezicht

11-06-2015, 22.02 uur

Passagiers van een spectaculaire achtbaan in het Engelse pretpark Alton Towers hebben een pijnlijk ritje achter de rug. Tijdens een lancering van bijna 100 kilometer per uur werden ze belaagd door een enorme zwerm bijen.

De prikkende insecten hadden het voorzien op de inzittenden van de rollercoaster Rita, die geen kant op konden. Toen medewerkers de bijen opmerkten, is de attractie stilgezet totdat de zwerm was verjaagd.

Alton Towers staat volop in de belangstelling sinds vorige week dinsdag een dramatisch ongeluk plaatsvond bij de achtbaan The Smiler. Daarbij raakten zestien bezoekers gewond. Bij een 17-jarig meisje moest een been geamputeerd worden. De slachtoffers van de crash bereiden miljoenenclaims voor, melden Britse media.

Volgens juridische experts kan het onderzoek naar de oorzaak van het incident jaren gaan duren. Het is onduidelijk of The Smiler ooit nog opengaat. Het pretpark probeert verwijzingen naar de attractie ondertussen zo veel mogelijk weg te moffelen. Zo zijn alle spullen in een souvenirwinkel met Smiler-merchandising al vervangen door andere producten.

Meer Alton Towers Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be