Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Madurodam

Nieuw in Madurodam: geschiedenisles met speciale effecten

08-06-2015, 16.56 uur

Madurodam ontpopt zich van een miniatuurstad tot een historisch themapark. In juli opent de nieuwe attractie 'Hof van Nederland', waarin bezoekers teruggaan naar het jaar 1572. De belevenis maakt gebruik van projecties en andere speciale effecten, waaronder geluiden en wind.

Voor het ontwerpen en bouwen van de interactieve 'experience' is decoratiebedrijf Jora Vision ingeschakeld, bekend van werk voor onder meer de Efteling en Toverland. Acteur Vincent Croiset speelt in de attractie een belangrijke rol.

Hij neemt toeschouwers mee naar de eerste vrije Statenvergadering van de Hollandse steden, in de beginfase van de Tachtigjarige Oorlog. De overdekte attractie duurt van begin tot eind ongeveer vier minuten. Een precieze openingsdatum is nog niet bekend.

Madurodam wil zichzelf voortdurend opnieuw uitvinden, zegt directeur Joris van Dijk. Toch komen er voorlopig geen achtbanen. "We gaan het niet te gek maken, maar we gaan wel duidelijker maken dat we een attractiepark zijn."Meer Madurodam
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be