Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Alton Towers Resort

Achtbaancrash heeft grote gevolgen: zeven Engelse rollercoasters dicht

06-06-2015, 00.26 uur

Het tragische achtbaanongeluk in het Engelse attractiepark Alton Towers heeft grote gevolgen voor de hele pretparkbranche. In het Verenigd Koninkrijk werden de afgelopen dagen al zeven rollercoasters gesloten.

Naast de beruchte Smiler in Alton Towers zelf blijven ook vijf attracties in zusterparken Chessington World of Adventures en Thorpe Park dicht. De drie parken zijn eigendom van het beursgenoteerde bedrijf Merlin Entertainments, dat deze week in een klap 90 miljoen euro minder waard werd.

Merlin heeft na het incident "extra veiligheidsmaatregelen" genomen bij alle achtbanen met meerdere treinen. Bij twee rides in Chessington, spinning coaster Dragon's Fury en de wilde muis Rattlesnake, konden die niet meteen geïmplementeerd worden. Voorlopig staan de attracties stil.

Thorpe Park sloot Saw - The Ride, gebouwd door dezelfde Duitse fabrikant als The Smiler. Ook de spectaculaire achtbanen Stealth (ruim 128 kilometer per uur) en Colossus (tien keer over de kop) zijn daar dicht, naar verluidt vanwege losstaande technische problemen.

Daarnaast besloot pretpark Oakwood in Wales om de coaster Speed tijdelijk te sluiten voor een uitgebreide inspectie. Speed komt eveneens van de attractiebouwer die verantwoordelijk was voor The Smiler.

Een Britse inspectiedienst heeft de gebotste karretjes van The Smiler laten overbrengen naar een speciaal laboratorium voor technisch onderzoek. Intussen gaan er stemmen op om de baan in zijn geheel te slopen.











Meer Alton Towers Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be