Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Speelstad Oranje

Nederland raakt pretpark kwijt: Speelstad Oranje na zomerseizoen definitief dicht

05-06-2015, 19.57 uur

Nederland raakt een pretpark kwijt. Speelstad Oranje, het pretpark van ondernemer Hennie van der Most, gaat na dertig jaar definitief dicht. In oktober sluiten de deuren van het overdekte Drentse attractiepark voorgoed. Dat heeft Van der Most vandaag zelf bekendgemaakt.

Lage bezoekersaantallen zijn de oorzaak. "Op Eerste Pinksterdag hadden we bijvoorbeeld 37 bezoekers, dat is gewoon niet genoeg", vertelt de eigenaar aan het Dagblad van het Noorden. Vanmiddag zijn de personeelsleden ingelicht. Zij zagen de sluiting al een tijdje aankomen, laat Van der Most weten.

Al sinds begin vorig jaar wordt er gespeculeerd over het naderende einde van de Speelstad. Toen moesten veertien personeelsleden het veld ruimen. In juli raakten nog eens vijftig collega's hun baan kwijt.

Het pretpark kwam afgelopen najaar nog negatief in het nieuws toen bleek dat er in het naastgelegen Vakantiepark Oranje honderden asielzoekers gehuisvest zouden worden. Buurtbewoners klaagden vervolgens dat de vluchtelingen zorgden voor veel overlast en gevaarlijke situaties.

In Speelstad Oranje staat één kleine kinderachtbaan: de Wacky Worm. Die opende in 2009, ter vervanging van een elektrisch aangedreven rollercoaster met de naam Tornado. Langs de rails van de oude baan stonden figuren uit de klassieke tv-serie Fabeltjeskrant. In 2011 werd de Speelstad uitgeroepen tot het beste attractiepark van Nederland door consumentensite Zoover.

Van der Most zegt ontzettend te balen van de beslissing. "Maar ik heb alles geprobeerd. We hebben nog geïnvesteerd in interactieve games, maar het werkt gewoon niet. Het is een geluk dat er geen bankschuld op zit." Hij gaat wel door met het ontwikkelen van een nieuw park, Speelstad Rotterdam. Waarschijnlijk verhuizen daar veel attracties uit Oranje naartoe.

Meer Speelstad Oranje
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be