Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Bezoekers Walibi Holland gaan 'hard': pretpark verkoopt speciale Walibi-condooms

09-06-2015, 06.31 uur

De slogan van Walibi Holland, 'Hard gaan', krijgt opeens een heel andere lading. Het pretpark is begonnen met het verkopen van speciale Walibi-condooms. In souvenirwinkels liggen sinds kort voorbehoedsmiddelen tussen de knuffels en het snoepgoed.

Ouders en politici reageren geschokt. "Condooms zijn geen souvenirtjes die je op zo'n plek hoort aan te bieden", zegt directeur Werner van Katwijk van vereniging Ouders van Waarde. Ook Jaap Oosterveld, fractievoorzitter van de ChristenUnie in Dronten, zet vraagtekens bij de beslissing. "De doelgroep van Walibi bestaat voor een belangrijk deel uit basisschoolkinderen. Dit is bizar en absoluut niet volgens onze waarden en normen."

Walibi denkt dat er wel degelijk behoefte is aan de opmerkelijke nieuwe producten. Uit een enquête zou blijken dat jeugdige bezoekers staan te springen om condooms. "Het geeft aan dat er zeker vraag naar is vanuit onze doelgroep, de tieners", aldus marketingmanager Marc Antonioli.

Andere pretparken zullen de keuze van Walibi niet snel volgen. De Efteling peinst er bijvoorbeeld niet over om condooms in de schappen te leggen. "Als wij tieners willen plezieren, doen we dat liever op een andere manier", laat een woordvoerster weten. "Door een nieuwe achtbaan te bouwen bijvoorbeeld."Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be