Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Yumble Roermond

Pijnlijk: Efteling adverteert voor de deur van noodlijdend pretpark Yumble

09-06-2015, 20.15 uur

Hier had het nieuwe pretpark Yumble in Roermond niet op gerekend. Recht voor de deur van het entertainmentcomplex staat pontificaal een reclamebord voor de Efteling. Bezoekers van Yumble kunnen nauwelijks om de gedurfde advertentie heen.

Het bord prijst het Brabantse sprookjespark aan met plaatjes van De Vliegende Hollander, houten achtbaan Joris en de Draak, paardenshow Raveleijn en de Sprookjesboom. En alsof dat nog niet genoeg is, loopt Efteling-mascotte Pardoes wel eens rond in de naastgelegen Designer Outlet.

Wellicht koestert de Efteling wrok tegen het 'pretpark van de toekomst'. Yumble-bedenker Daan de Kruijk durfde eerder te beweren dat sommige rides in zijn park van Efteling-niveau zijn. "Wij bieden een aantal attracties die zich kunnen meten met wat de Efteling heeft", zei hij. Yumble wil 300.000 bezoekers per jaar trekken. Dat aantal gaat dit jaar hoogstwaarschijnlijk bij lange na niet gehaald worden.

De Efteling heeft zelf ook regelmatig te maken met ongewenste reclame-uitingen van concurrenten. Disneyland Paris huurde in het verleden grote borden bij de uitgang van het pretpark en Toverland adverteerde op de Brabantse Efteling-bussen. Tegenwoordig is op de oprijlaan reclame voor Looopings te zien.

Meer Yumble Roermond
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be