Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Alton Towers Resort

'Achtbaan The Smiler mag na dramatisch ongeval nooit meer opengaan'

05-06-2015, 22:44 uur | Reacties

De Engelse achtbaan The Smiler, waar afgelopen dinsdag een gruwelijk ongeluk mee gebeurde, mag nooit meer opengaan. Dat vindt de Britse pretparkdeskundige Michael Mander. Volgens hem zit er niets anders op dan het slopen van de attractie, die bijna 25 miljoen euro kostte.

"Het sluiten van de rollercoaster in Alton Towers is de enige manier om geloofwaardigheid te behouden. Dat straalt uit: we voelen onszelf verantwoordelijk en we zorgen dat dit nooit meer gebeurt", aldus Mander in een column.

ZIE OOK: Vijf zwaargewonden bij achtbaanongeluk: karretjes op elkaar gebotst

Een heropening van de ride gaat sowieso niet werken, denkt hij. "Er hoeft maar één schroefje af te breken en niemand vertrouwt Alton Towers meer. Dat kan het definitieve einde van het park betekenen."

De columnist zou wel eens gelijk kunnen krijgen. Britse media melden dat de directie inderdaad overweegt om The Smiler na het zomerseizoen met de grond gelijk te maken. Alton Towers is sinds het dramatische incident dicht. Ook morgen gaat het grootste attractiepark van Engeland niet open. Analisten hebben becijferd dat de sluiting per dag bijna 700.000 euro kost.

Vandaag werd bekend dat een van de slachtoffers, de 27-jarige Daniel Thorpe, een ingeklapte long en gebroken been aan de crash heeft overgehouden. Hij zat voorin het karretje dat op volle snelheid bovenop een ander bakje knalde. Familieleden van een andere inzittende, Vicky Balch (19), kondigden aan een rechtszaak tegen het pretpark te zullen beginnen. Ze hebben een advocaat in de arm genomen.

ZIE OOK: Gaat horrorachtbaan The Smiler weer open?

Reacties
Bijdrage