Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Familiepark Drievliet

Woede over kappen van 120 bomen bij attractiepark Drievliet

04-06-2015, 14.47 uur

GroenLinks in Den Haag is kwaad over een vergunning die is verleend voor het kappen van een grote hoeveelheid bomen bij Drievliet. Naast het Haagse pretpark worden binnenkort 120 bomen verwijderd om plaats te maken voor een tijdelijk parkeerterrein.

Het hele gebied gaat de komende jaren op de schop voor de aanleg van een nieuwe verbindingsweg. Daarnaast is Drievliet van plan om een grote hal met attracties neer te zetten. Die moet over een jaar of vier af zijn.

GroenLinks-raadslid Inge Vianen vindt het onzinnig om zoveel bomen weg te halen voor iets tijdelijks. "De bomen zijn gezichtsbepalend en van belang voor dieren en omwonenden", vindt de politica. "Ze zijn dertien jaar geleden juist op verzoek van de buurtbewoners geplant als een barrière tegen geluidsoverlast."

Of haar protest nog veel zin heeft, is nog maar de vraag. De benodigde vergunningen zijn al in februari en april afgegeven, weet Den Haag FM. Maandag begint de gemeente met het aanleggen van het parkeerterrein. De werkzaamheden duren naar verwachting tot begin volgend jaar.

Meer Familiepark Drievliet
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be