Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling bevestigt: nieuwe Laaf-attractie Lummels gaat niet door

02-06-2015, 14.27 uur

Plannen voor een nieuwe attractie bij het Volk van Laaf in de Efteling zijn definitief geannuleerd. Dat heeft het pretpark voor het eerst officieel bevestigd. De Efteling was jarenlang van plan om het beroemde Laven-dorpje uit te breiden met twee kleine vrijevaltorens.

Die hadden naast het huidige Lavenlaar gebouwd moeten worden, vlakbij het Anton Pieckplein. Nu staan daar wat speeltoestellen en bankjes. De attractie zou Lummels gaan heten.

"Wij kunnen niet meer alles doen", vertelde directeur Fons Jurgens gisteren op BNR Nieuwsradio. "Die attractie in het Volk van Laaf, die komt niet meer." De beslissing heeft volgens Jurgens te maken met de ambitie van de Efteling om meer internationale bezoekers te trekken. Engelsen, Fransen en Duitsers zijn niet bekend met de Laven.

In hetzelfde interview zei Jurgens dat een gelijknamige nieuwe tv-serie over jonge Laafjes mogelijk wel doorgaat. "Die plannen zijn er nog." Afgelopen maand lekten beelden uit van een pilotaflevering.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be