Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Puy du Fou

Dit is het allergrootste avondspektakel ter wereld

02-06-2015, 08.53 uur

De allergrootste avondvoorstelling ter wereld staat niet in Las Vegas, Hollywood of Dubai, maar in het Franse pretpark Puy du Fou. Afgelopen weekend ging de vernieuwde versie van de spektakelshow La Cinéscénie in première. Looopings was erbij.

De imponerende voorstelling wordt al tientallen jaren opgevoerd. Elk seizoen komen er nieuwe scènes en speciale effecten bij. Tegenwoordig heeft La Cinéscénie een podium van 23 hectare, waarop per avond 1200 acteurs hun kunsten vertonen. De hele uitvoering duurt een uur en veertig minuten.

Dit jaar stak Puy du Fou 2 miljoen euro in het laten ontwikkelen van speciale drones voor de show. De onbemande vliegtuigjes kunnen verlichting dragen, waardoor het lijkt alsof er kaarsen door de lucht zweven. Verder omvat de epische voorstelling onder meer projecties, lasers, fonteinen, vuur en vuurwerk.

"De show voelt als een film", vertelt directeur Nicolas de Villiers aan Looopings. "Het is een reis door de tijd, van de middeleeuwen tot de Tweede Wereldoorlog." De kracht van La Cinéscénie zit volgens de Fransman in de variatie. "Soms is het immens, soms is het heel intiem."Meer Puy du Fou
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be