Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Steun uit onverwachte hoek: oud-directeur Efteling verdedigt uitbreidingsplannen

28-05-2015, 14.02 uur

De Efteling krijgt steun uit onverwachte hoek bij het realiseren van een ambitieuze uitbreiding. Voormalig Efteling-directeur Paul Beck, die tegenwoordig zelf weer in Kaatsheuvel woont, blijkt een groot voorstander te zijn van de groeiplannen van het pretpark.

Beck greep gisteravond de microfoon tijdens een informatiebijeenkomst voor bezorgde buurtbewoners. Hij hield een vurig betoog vóór de Efteling. "Klagende omwonenden verliezen uit het oog hoe mooi en uniek een park als de Efteling wel niet is", zei hij. "Menig gemeente staat te trappelen om zo'n park binnen de gemeentegrenzen te hebben."

Veel bewoners van Kaatsheuvel zien een geplande uitbreiding van acht hectare niet zitten. De ex-baas benadrukte dat het belang van de Efteling voor Kaatsheuvel nooit onderschat mag worden. "Zonder de Efteling was het dorp nooit geworden wat het nu is. Het is nodig om offers te brengen om de toekomst veilig te stellen."

Paul Beck was directeur van het attractiepark van 1989 tot 1996. Later werd hij aangesteld als directeur van de Floriade 2012 in Venlo. Vervolgens vertrok hij naar Rusland om een pretpark uit de grond te stampen nabij Sotsji, ter ere van de Olympische Winterspelen 2014.

Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be