Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Voedselwaakhond waarschuwt: 'De Efteling maakt kinderen dik'

27-05-2015, 20.59 uur

De Efteling zet aan tot overgewicht bij kinderen. Dat claimt voedselwaakhond Foodwatch na eigen onderzoek. De organisatie wil dat het attractiepark onmiddellijk stopt met het promoten van ongezond voedsel bij de kleintjes.

In supermarkten liggen onder meer chocolade-eieren, koekjes, lolly's, snoepzakken, snoepkokers, limonade en ijsjes met daarop mascotte Pardoes en sprookjesfiguren uit de tv-serie Sprookjesboom. "Kinderen vinden verpakkingen met bekende poppetjes nu eenmaal leuker", zegt een woordvoerder van Foodwatch. "Daardoor eten ze er meer van en kunnen ze op jonge leeftijd al overgewicht krijgen."

Volgens Foodwatch gaat het om producten die volgens internationale gezondheidsorganisaties slecht scoren, bijvoorbeeld vanwege te veel suiker, vet of zout. Daarmee zou jeugdobesitas bevorderd worden. Vandaag lanceerde de voedselclub een grootscheepse internetactie. Naast de Efteling worden ook Studio 100, Disney en tv-zender Nickelodeon aan de schandpaal genageld.

De Efteling zelf is niet onder de indruk van de oorlogsverklaring. "We hebben een zeer gevarieerd aanbod aan Efteling-producten", zegt een woordvoerster. "Iedereen kan zelf beslissen wat hij koopt." Ook Studio 100 slaat terug. "Zowel gezonde als ongezonde producten maken deel uit van een kinderleven", luidt de reactie. "Alle wet- en regelgeving passen we netjes toe."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be