Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Efteling

Zo klinkt de muziek van de nieuwe Efteling-achtbaan Baron 1898

01-06-2015, 16:00 uur | Reacties

De Efteling heeft één van de laatste geheimen van Baron 1898 onthuld. Zojuist is de muziek van de nieuwe attractie vrijgegeven. Een making of-video bevat de soundtrack die straks in en om de achtbaan te horen zal zijn.

Looopings meldde eind vorige maand al dat de Efteling voor het buitengedeelte heeft gekozen voor opgewekte harmoniemuziek. Eenmaal in het stationsgebouw van Baron 1898 wordt de toon grimmig en onheilspellend. Symfonieorkest Brussels Philharmonic speelde de muziek in.

ZIE OOK: Vrolijke harmoniemuziek bij nieuwe Efteling-achtbaan Baron 1898

De herkenbare melodie, die door de hele attractie terugkomt, werd bedacht door Efteling-huiscomponist René Merkelbach. Hij componeerde de afgelopen jaren zo'n beetje alle deuntjes voor alle nieuwe attracties, waaronder die van De Vliegende Hollander, Joris en de Draak en paardenshow Raveleijn.

"Heel belangrijke muziek uit de tijd van de mijnen was vroeger de harmoniemuziek", vertelt Merkelbach. "Die muziek hebben we hierin meegenomen. Waarschijnlijk is dit weer zo'n oorwurm die men mee gaat fluiten en zingen."ZIE OOK: Muziek nieuwe achtbaan Efteling vandaag opgenomen

Reacties
Bijdrage