Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Efteling

'Allah' verwijst naar de Efteling in Google Maps

25-05-2015, 19:49 uur | Reacties

Op zoek naar de Arabische God Allah? Dan moet je in de Efteling zijn. Althans, volgens Google Maps. De populaire kaartendienst van Google wijst het attractiepark in Kaatsheuvel aan als gebruikers 'Allah' intypen.

De internetgigant koppelt internetartikelen en berichten op social media tegenwoordig automatisch aan zoektermen op Google Maps. Sinds de publicatie van een verhaal over een tv-presentator die "Allahoe akbar" roept in de Python, wordt de Efteling met de term in verband gebracht.

ZIE OOK: Ophef over 'Allahoe akbar' in de Python, PVV woest

En daar blijft het niet bij. Wie een 'onveilig pretpark' of een 'moslimpretpark' zoekt, wordt door Google Maps naar Walibi Holland gestuurd. Duinrell is volgens Google een 'ongezellig pretpark' en voor een 'achtbaanongeluk' kun je het best naar de Efteling. Dat geldt ook voor 'racisme' en 'enorme drukte'. Overigens verwijst de zoekterm 'Looopings' eveneens naar het adres van het Kaatsheuvelse sprookjespark.

Google zegt bezig te zijn met een oplossing voor de "ongepaste resultaten". Binnenkort worden scheldwoorden automatisch uit de dienst gefilterd. Of de andere problemen daarmee ook worden opgelost, valt nog te bezien.ZIE OOK: Meer pretparken slachtoffer van grappenmakers Google Maps

Reacties
Bijdrage