Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

'Allah' verwijst naar de Efteling in Google Maps

25-05-2015, 19.49 uur

Op zoek naar de Arabische God Allah? Dan moet je in de Efteling zijn. Althans, volgens Google Maps. De populaire kaartendienst van Google wijst het attractiepark in Kaatsheuvel aan als gebruikers 'Allah' intypen.

De internetgigant koppelt internetartikelen en berichten op social media tegenwoordig automatisch aan zoektermen op Google Maps. Sinds de publicatie van een verhaal over een tv-presentator die "Allahoe akbar" roept in de Python, wordt de Efteling met de term in verband gebracht.

En daar blijft het niet bij. Wie een 'onveilig pretpark' of een 'moslimpretpark' zoekt, wordt door Google Maps naar Walibi Holland gestuurd. Duinrell is volgens Google een 'ongezellig pretpark' en voor een 'achtbaanongeluk' kun je het best naar de Efteling. Dat geldt ook voor 'racisme' en 'enorme drukte'. Overigens verwijst de zoekterm 'Looopings' eveneens naar het adres van het Kaatsheuvelse sprookjespark.

Google zegt bezig te zijn met een oplossing voor de "ongepaste resultaten". Binnenkort worden scheldwoorden automatisch uit de dienst gefilterd. Of de andere problemen daarmee ook worden opgelost, valt nog te bezien.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be