Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Flamingo Land Resort

Onderdeel achtbaankarretje breekt af: twee gewonden

25-05-2015, 15.55 uur

Bij een ongeluk met een achtbaan in het Engelse Flamingo Land zijn twee toeschouwers gewond geraakt. Een 15-jarig meisje en een 26-jarige vrouw werden geraakt door een onderdeel van een rijdende trein. Volgens omstanders was er "overal bloed".

Het ongeluk gebeurde afgelopen vrijdag bij de achtbaan Hero, een flying rollercoaster waarin passagiers het parcours liggend afleggen. Tijdens een ritje vloog een stalen voetensteun van een karretje af. "Er stond een groepje kinderen een paar centimeter achter de twee meisjes", vertelt een ooggetuige. "Dit had nog veel catastrofaler af kunnen lopen."

Het meisje van 15 moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Ze liep een ernstige hoofdwond op, maar is buiten levensgevaar. De vrouw kon ter plekke behandeld worden. Een keuringsinstantie en de politie hebben een onderzoek ingesteld. In afwachting daarvan is de ride gesloten.

Hero is ruim 15 meter hoog en haalt een topsnelheid van zo'n 40 kilometer per uur. De 11 miljoen euro kostende baan, geopend in 2013, kent twee inversies en een lift in de vorm van een ronddraaiende spiraal. Verantwoordelijk voor de bouw was de Italiaanse fabrikant Zamperla.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Flamingo Land Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be