Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

'Efteling wordt overgenomen als pretpark niet kan uitbreiden'

22-05-2015, 10.59 uur

Als de Efteling de komende jaren niet kan uitbreiden, dreigt het Brabantse attractiepark overgenomen te worden door een buitenlandse investeerder. Dat doemscenario schetste de Efteling gisteravond op een bijeenkomst voor buurtbewoners. Zij zijn fel tegen de groeiplannen.

Veel buitenlandse ondernemers en investeringsmaatschappijen staan te springen om het oer-Hollandse sprookjespark in te lijven. Om de haverklap kloppen rijke zakenlui uit Rusland of het Verre Oosten aan met koffers vol geld. "Het antwoord is altijd hetzelfde: wij zijn niet te koop", vertelde Efteling-directeur Fons Jurgens daar eerder over. "Wij zijn Nederlands cultuurgoed."

Maar volgens de directie komt die luxepositie in gevaar wanneer de uitbreidingsplannen worden gedwarsboomd. Het pretpark wil met acht hectare groeien aan de oostkant, tussen de Python en het Efteling Hotel. "De Efteling moet vóór 2020 uitbreiden, anders kunnen we op de langere termijn niet zelfstandig blijven", kregen bewoners van Kaatsheuvel en omstreken gisteravond te horen.

Aanwezigen leken niet echt onder de indruk van dat spookbeeld. Zij vrezen vooral voor infrastructurele problemen, omdat een historische weg zal moeten verdwijnen. Alleen een fietspaadje blijft dan over. Ook de afgelopen dagen was er al kritiek van omwonenden.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be