Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

'Efteling wordt overgenomen als pretpark niet kan uitbreiden'

22-05-2015, 10.59 uur | Reacties

Als de Efteling de komende jaren niet kan uitbreiden, dreigt het Brabantse attractiepark overgenomen te worden door een buitenlandse investeerder. Dat doemscenario schetste de Efteling gisteravond op een bijeenkomst voor buurtbewoners. Zij zijn fel tegen de groeiplannen.

Veel buitenlandse ondernemers en investeringsmaatschappijen staan te springen om het oer-Hollandse sprookjespark in te lijven. Om de haverklap kloppen rijke zakenlui uit Rusland of het Verre Oosten aan met koffers vol geld. "Het antwoord is altijd hetzelfde: wij zijn niet te koop", vertelde Efteling-directeur Fons Jurgens daar eerder over. "Wij zijn Nederlands cultuurgoed."

Maar volgens de directie komt die luxepositie in gevaar wanneer de uitbreidingsplannen worden gedwarsboomd. Het pretpark wil met acht hectare groeien aan de oostkant, tussen de Python en het Efteling Hotel. "De Efteling moet vóór 2020 uitbreiden, anders kunnen we op de langere termijn niet zelfstandig blijven", kregen bewoners van Kaatsheuvel en omstreken gisteravond te horen.

Aanwezigen leken niet echt onder de indruk van dat spookbeeld. Zij vrezen vooral voor infrastructurele problemen, omdat een historische weg zal moeten verdwijnen. Alleen een fietspaadje blijft dan over. Ook de afgelopen dagen was er al kritiek van omwonenden.

Reacties