Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling wilde Volk van Laaf moderniseren: tv-serie met surfende Laven

21-05-2015, 14.57 uur

De Efteling heeft jarenlang vergevorderde plannen gehad om het beroemde Volk van Laaf een grote make-over te geven. Onderdeel van dat project was het maken van een hippe tv-serie met jonge Laven, genaamd Lummels.

Daarvoor werd de Amsterdamse studio Motek Entertainment ingeschakeld. Deze week publiceerde Motek voor het eerst bewegende beelden van een pilotaflevering van de animatieserie. Te zien is hoe Laafjes surfen over lavastromen in een ondergronds grottenstelsel.

De karakters werden geanimeerd met behulp van motion capture-technologie, waarbij bewegingen van echte mensen worden omgezet in animaties. Voor de surfscènes gebruikte men een geavanceerd bewegend platform.

Tegelijk met het ontwikkelen van de televisieserie plande de Efteling ook een nieuwe attractie. Naast het huidige Volk van Laaf zouden twee kleine vrijevaltorens gebouwd worden. Zowel de serie als de attractie kwam nooit van de grond.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be