Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc du Bocasse

Europa-Park leent zelfgemaakte 4D-film uit aan de concurrent

21-05-2015, 12.32 uur | Reacties

Een pretparkje in Frankrijk gaat aan de haal met een 4D-film uit het grootste attractiepark van Duitsland. De film 'The Secret of Balthasar Castle', die speciaal werd gemaakt voor het Duitse Europa-Park, is dit seizoen te zien in Parc du Bocasse (Noord-Frankrijk).

In de film spelen de mascottes van Europa-Park de hoofdrol. Dat hield de Fransen niet tegen om de film aan te kopen. Parc du Bocasse gaf de personages wel andere namen. Zo heet de muis Euromaus nu Tony. Zijn vriendinnetje Euromausi gaat in Frankrijk door het leven als Tina. Het verhaal, dat zich nota bene afspeelt in Europa-Park, bleef intact.

Ironisch genoeg zijn de rollen normaal gesproken omgedraaid: Europa-Park staat erom bekend regelmatig ideeën van concurrenten als Disneyland Paris te stelen. In verschillende darkrides komen scènes terug die regelrecht zijn overgenomen uit gelijkaardige Disney-attracties.Meer Parc du Bocasse
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be