Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling bevestigt openingsdatum nieuwe achtbaan: Baron 1898 gaat open op 1 juli

19-05-2015, 10.01 uurBeeld: Roland Godschalk

Nu is het officieel. De nieuwe Efteling-achtbaan Baron 1898 gaat op woensdag 1 juli open voor het grote publiek. Dat heeft het pretpark zojuist eindelijk bevestigd in een persbericht. Over iets meer dan zes weken kan iedereen voor het eerst in de splinternieuwe dive coaster stappen.

Looopings wist de openingsdatum eerder deze maand al te melden. Toen ontkende een woordvoerder nog dat er al een definitief moment gekozen was. "We wachten deze week de tests af", reageerde hij. Tot op heden is er door de Efteling zelf nooit een openingsdag gecommuniceerd.

Sinds 8 mei worden er dagelijks testritjes gemaakt met de eerste achtbaantrein. Gisteren arriveerde trein nummer twee, die later deze week in gebruik zal worden genomen. De derde en laatste lading karretjes wordt over twee weken verwacht, op maandag 1 juni.



Baron 1898 is een vrijevalachtbaan aangekleed als een Hollandse goudmijn. Bezoekers duiken met 90 kilometer per uur bijna loodrecht 37,5 meter een diepe mijnschacht in. Daarna volgt een dollemansrit met twee inversies. Het achtergrondverhaal draait om een hebzuchtige mijnbaron die wordt gehinderd door Witte Wieven, mythische wezens.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be