Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Spreepark

Spookpretpark in Berlijn gaat na veertien jaar mogelijk weer open

19-05-2015, 20.58 uur

Nu ligt het Spreepark in Berlijn er nog bij als een overwoekerde puinhoop met verroeste attracties en geruïneerde decors, maar daar komt wellicht verandering in. Volgend jaar moet het verlaten pretpark in de Duitse hoofdstad weer opbloeien als vanouds.

Een investeerder wil het in 2002 gesloten terrein nieuw leven in blazen, melden Duitse media deze week. De Europese Unie heeft subsidies toegekend om het Spreepark in ere te herstellen. De lap grond is eigendom van de stad Berlijn.

Initiatiefnemers van de opknapbeurt zouden het liefst zien dat het legendarische reuzenrad in het attractiepark ook weer gaat draaien. Of dat gaat lukken, is vanwege het achterstallige onderhoud nog de vraag. "We moeten dit symbool eigenlijk behouden, maar het rad is nu helemaal vervallen en onveilig", zegt een manager.

Het Spreepark wordt in eerste instantie een 'ontspanningspark' met picknickplekken, een zwemvijver, waterspeelplaatsen, een minigolfbaan en een groot podium voor optredens. In een later stadium worden wellicht ook weer echte mechanische attracties aangekocht. Jaren terug stonden er zeven achtbanen. Eén daarvan is nog in het park te vinden, de rest is intussen verwijderd.Meer Spreepark
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be