Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland past 'dronken hert' aan: pratende pop moet kindvriendelijker

27-05-2015, 17.25 uur

De nieuwste bewoner van Toverland, een stomdronken hert, wordt aangepast. Binnenkort neemt het Limburgse attractiepark een nieuwe tekst op voor de pratende pop. Het beest moet kindvriendelijker voor de dag komen.

Dat vertelt ontwerper Peter van Holsteijn aan Looopings. Hij ontkent dat er klachten over de creatie zijn binnengekomen. "Maar wij zien zelf in dat de uitspraken gevarieerder kunnen. Hij brabbelt nu gewoon tien minuten lang over biertjes drinken. Er mag wel wat nuance in."

De hertenkop hangt bij een biertentje naast de nieuwe Oostenrijkse bobsleebaan Maximus' Blitz Bahn, die dit voorjaar werd geopend. Met een dubbele tong kraamt de pop dingen uit als "Lekker aan je biertje slurpen... Ben je er nou alweer, ouwe zuiplap?" en "Jezus Christus, ik kijk helemaal scheel joh!". Ook begint het beest over dronken rijden. Ondertussen boert en hikt hij wat af.

Van Holsteijn geeft toe dat de teksten omstreden zijn. "Die gewaagde humor mag er best in blijven, maar het moet niet alleen over bier gaan." Over een tijdje worden er nieuwe zinnen opgenomen. De animatronic wordt geprogrammeerd door de jonge robotbouwer Rick van Riel, bekend van zijn schaalmodel van de Efteling-attractie Fata Morgana.Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be