Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Yumble Roermond

Nieuw pretpark Yumble geeft toe: 'We hebben gefaald'

15-05-2015, 15.38 uur | Reacties

De kritiek die het nieuwe pretpark Yumble in Roermond al weken te verduren krijgt, heeft het management deels aan zichzelf te wijten. Dat geeft woordvoerster Rian Ramaekers toe in gesprek met Dagblad De Limburger.

"We noemen Yumble een attractiepark. Daardoor wordt de vergelijking gemaakt met andere traditionele pretparken, maar die gaat niet op", beseft de voorlichtster nu. Volgens haar is 'entertainmentpark' Yumble alleen bedoeld voor gezinnen met jonge kinderen. "Zij kunnen zich hier een halve dag vermaken. Jongeren komen ergens anders beter aan hun trekken."

Die boodschap is de afgelopen periode niet goed naar buiten gebracht, vindt Ramaekers. "We gaan ons nu inzetten om de verwachtingen beter te managen." Kennelijk is dat proces nog niet in gang gezet, want op de officiële website wordt Yumble nog steeds "Het attractiepark van de 21e eeuw" genoemd.

Tot nu toe vallen de bezoekersaantallen van Yumble zwaar tegen. De beoogde cijfers worden bij lange na niet gehaald. Op zaterdagen en zondagen trekt het complex naar verluidt driehonderd tot vijfhonderd personen, terwijl er per dag plek is voor 2400 man. Doordeweeks is het park veelal gesloten. De directie gokte bij de start nog op 300.000 bezoekers op jaarbasis.

Ondanks alle tegenslagen blijft Yumble optimistisch. "Het doel van 300.000 staat nog. Of we dat gaan halen, zal de praktijk moeten uitwijzen", zegt de woordvoerster. Deze periode wordt gezien als een opstartfase. Voor aanvang van het zomerseizoen moet het futuristische pretpark helemaal op stoom zijn.

De bedrijfsstrategie van Yumble had de afgelopen weken vooral veel weg van paniekvoetbal. De entreeprijzen en openingstijden werden om de haverklap gewijzigd. Topattractie Asteroids, een grote schietsimulator, was meer dan een maand dicht. Daarnaast speelden storingen, een defect ticketsysteem en parkeerproblemen het Roermondse entertainmentcentrum parten.

Meer Yumble Roermond
Reacties