Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

'Efteling-deuntje Carnaval Festival is irritantste muziek ooit'

15-05-2015, 09.59 uur

De Efteling heeft de irritantste muziek ter wereld in huis. Dat vinden de luisteraars van Radio 10. Het radiostation deed een oproep om te stemmen op de 'grootste oorwurm aller tijden'. De beroemde melodie uit attractie Carnaval Festival eindigde op de eerste plaats.

"Je weet wel... dat ene liedje dat maar in je hoofd blijft hangen!", schrijft het station over het door Toon Hermans en Ruud Bos bedachte deuntje. Bos (79) zegt vereerd te zijn met de prijs. "Dit soort muziek krijgt normaal gesproken geen aandacht op de radio. Fijn dat het nu wel gebeurt."

Hoogleraar Remco Veltkamp, die onderzoek doet naar interacties tussen muziek en gebruikers, is verbaasd over de keuze van het publiek. "Verrassend, want er zit helemaal geen zang in." Hij vermoedt dat Carnaval Festival vooral gewonnen heeft vanwege de eindeloze herhaling.

Plaatsen twee en drie zijn voor 'Mahna Mahna' van The Muppets en 'Popcorn' van Hot Butter. Op plek vier komt een ander pretparknummer terug: Disney's 'It's a Small World'. De gelijknamige Disney-attractie was in meerdere opzichten de inspiratiebron voor Carnaval Festival.

Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be