Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Het Land van Ooit

Tot ooit! Land van Ooit weer open, maar zonder Kloontje en Sap

13-05-2015, 09.00 uur

Wie in het verleden wel eens heeft rondgelopen in Het Land van Ooit, kan vanaf deze week herinneringen komen ophalen. Het terrein van het voormalige kinderpretpark is sinds gisteren weer toegankelijk voor publiek.

Niet als attractiepark, maar als wandelpark. Kinderhelden Kloontje het Reuzenkind en Sap de Aardwortel zijn er niet langer de baas. De meeste attracties en decoraties ontbreken. Tegenwoordig is de grond eigendom van de gemeente Heusden. Om het terrein weer begaanbaar te maken, zijn de afgelopen weken volop bomen en planten gesnoeid.

Het Land van Ooit werd in 1989 opgericht door voormalig Efteling-directeur Marc Taminiau. Na jaren van financiële problemen ging het park eind 2007 failliet. Zes jaar later werden drie leden van de familie Taminiau veroordeeld voor fraude. Dochter Mascha ontsprong de dans. Zij is nu directrice van Walibi Holland.

Filmmakers van YouTube-kanaal Ponkers wilden wel eens met eigen ogen zien wat er nog over is van Ooit. Ze besloten de heropening aan te grijpen om 's nachts stiekem op het terrein te overnachten. In een video laten de knullen zien hoe ze hun tent opzetten op de plek waar vroeger theaters en attracties stonden.



Meer Het Land van Ooit
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be