Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Eerste special effects bij nieuwe achtbaan Efteling geïnstalleerd

11-05-2015, 23.49 uurBeeld: Davey Fonken

Steeds meer effecten bij de nieuwe Efteling-achtbaan Baron 1898 beginnen te werken. Vandaag werden de rookmachines onderaan de vrije val voor het eerst aangezet. Die gaan ervoor zorgen dat passagiers geen hand voor ogen zien als ze met 90 kilometer per uur door een diepe tunnel razen.

De veertig meter lange 'tunnelbak' is straks de hele dag door gevuld met rook. Volgens de bijbehorende legende moeten de mistflarden Witte Wieven voorstellen, mythische wezens die de achtbaanrit proberen te saboteren. Ze willen voorkomen dat bezoekers in de diepe mijnschacht goud uit de grond halen.

"Je hangt dan vast op 37,5 meter hoogte, maar je ziet de baan niet vanwege de mist", vertelde directielid Olaf Vugts tijdens een persconferentie in maart. "Daar zitten de Witte Wieven." De Witte Wieven gaan eveneens een belangrijke rol spelen in de twee voorshows die te zien zullen zijn in het stationsgebouw.

Looopings kon gisteravond als eerste melden dat de Efteling van plan is om Baron 1898 te openen op woensdag 1 juli. Een woordvoerder ontkent echter dat er al een datum is geprikt. "We wachten deze week de tests af en brengen volgende week de officiële openingsdatum naar buiten", zegt hij.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be