Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Openingsdatum nieuwe achtbaan Efteling uitgelekt

10-05-2015, 23.59 uur | ReactiesFoto: Plaetjesmakers.nl

Nog zeven en een halve week. Dan kunnen we voor het eerst een ritje maken in Baron 1898, de nieuwste attractie van de Efteling. De spectaculaire vrijevalachtbaan gaat volgens de huidige planning open op woensdag 1 juli 2015, melden verschillende bronnen aan Looopings.

Dat is exact vijf jaar nadat houten achtbaan Joris en de Draak in gebruik werd genomen. In de dagen voor de officiële opening krijgen Efteling-medewerkers, journalisten, genodigden en prijswinnaars alvast een voorproefje van de Baron.

De Efteling heeft de exacte openingsdatum van de dive coaster tot nu toe altijd geheim gehouden. Wel vermeldde een affiche op een Duitse vakantiebeurs in maart al dat Baron 1898 open zou zijn "vanaf juli 2015". "We streven natuurlijk naar een opening in het begin van de zomer", reageerde een woordvoerster toen.

De komende weken worden gebruikt voor het maken van testritten, het afstellen van de baan en het programmeren van de showeffecten in het stationsgebouw. Men wil koste wat het kost voorkomen dat de attractie nog niet helemaal af is als de eerste bezoekers naar binnen stappen.

Het allereerste ritje vond afgelopen vrijdagavond plaats. Ook dit weekend is er volop getest. Veel bouwvakkers hebben geen Moederdag kunnen vieren: zelfs op zondag raasde de trein meermaals door de baan.

Meer Efteling
Reacties