Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Dit was het alternatief voor houten achtbaan Joris en de Draak in de Efteling

08-05-2015, 19.04 uurBeeld: Arthur Scheijde

Nadat de Efteling in 2009 besloot om de houten achtbaan Pegasus te slopen, werd de dubbele houten racer-achtbaan Joris en de Draak gepresenteerd als opvolger. Maar het pretpark had destijds ook kunnen kiezen voor een heel andere attractie.

De Duitse achtbaanbouwer Gerstlauer klopte jaren geleden bij de Efteling aan met het idee voor een rollercoaster gedecoreerd als het mythische eiland Avalon. Dat vertelt tekenaar Arthur Scheijde aan Looopings. Hij kreeg destijds via via de opdracht om een aantal concepten te maken.

"Meerdere concurrerende fabrikanten wilden dolgraag een nieuwe achtbaan leveren aan de Efteling", aldus Scheijde. "Voor een pitch van Gerstlauer heb ik destijds Avalon ontworpen. Die ride heeft men vervolgens proberen te slijten in Kaatsheuvel."

Volgens de saga is Avalon een 'in nevelen verborgen' oord dat slechts bereikbaar is voor personen die de magische boot kunnen oproepen. Het eiland wordt vaak genoemd in verhalen over Koning Arthur en het magische zwaard Excalibur.

Uiteindelijk ging de Efteling niet in zee met Gerstlauer, maar met de Amerikaanse bouwer Great Coasters International. Die zette vervolgens Joris en de Draak neer. Achteraf snapt Scheijde die keuze wel. "De Efteling heeft een heel eigen filosofie en daar past Joris en de Draak naar mijn idee beter bij."

Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be