Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Yumble Roermond

'Pretpark van de toekomst' heeft moeite met spelling: tien taalfouten in paar regels tekst

08-05-2015, 16.04 uur

Medewerkers van het nieuwe pretpark Yumble in Roermond kunnen wel een taallesje gebruiken. Een nieuwsbrief die deze week verstuurd werd aan honderden bezoekers, staat vol met taalblunders. In een paar regels tekst zijn ruim tien pijnlijke fouten geslopen.

Het gaat bijvoorbeeld om verkeerd gespelde woorden, foutieve samentrekkingen en dt-fouten. Zelfs in de titel van de e-mail staat een fout. Tot overmaat van ramp klopt ook de entreeprijs die in de mail genoemd wordt niet: die moet 11,60 euro zijn in plaats van 11,90 euro.

Woordvoerster Rian Ramaekers geeft toe dat er het een en ander is misgegaan. "We hebben inderdaad fouten gemaakt en daar is ook een reden voor, maar die ga ik niet aan jullie vertellen", zegt de voorlichtster. "Ik zou niet weten waarom ik die uitleg aan Looopings verschuldigd ben."

Meer Yumble Roermond
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be