Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Kermisattractie blijft hangen: passagiers drie kwartier lang op zijn kop vast in Booster

05-05-2015, 21.32 uur

Zeven bezoekers van de kermis in het Gelderse plaatsje Didam hebben vanavond de schrik van hun leven gehad. Ze kwamen op tientallen meters hoogte vast te zitten in de Speed Booster. Drie slachtoffers hingen zelfs ondersteboven. Pas na ruim veertig minuten was iedereen bevrijd.

Niet alleen de politie, ambulance en brandweer waren aanwezig, ook een traumahelikopter werd uit voorzorg opgeroepen. Eén persoon raakte onwel, de andere pechvogels bleven relatief ongedeerd. Ze zijn opgevangen om van de schrik te bekomen. Vele tientallen buurtbewoners keken toe.

De attractie, eigendom van exploitanten J.J.B. van de Laan-Swinkels, zorgde volgens ooggetuigen de afgelopen dagen vaker voor problemen. "Vanmiddag heeft-ie stilgestaan, zondag heeft-ie stilgestaan, gisteren heeft-ie het helemaal niet gedaan", vertelt een bezorgde omstander aan de NOS.

De Speed Booster slingert inzittenden normaal gesproken razendsnel over de kop met behulp van een grote ronddraaiende arm. Het apparaat werd gefabriceerd door de Nederlandse attractiebouwer KMG.

Vorige week kwamen in China bij een soortgelijke machine twee personen om het leven toen ze door een defect uit de attractie gelanceerd werden. Nog eens drie anderen raakten zwaargewond.Meer kermis
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be