Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Meisje (9) bekneld na ritje in achtbaan Toverland

03-05-2015, 22.32 uurBeeld: Martijn Venmans

Een meisje van 9 is vanmiddag in het ziekenhuis beland na een ritje in een achtbaan in Toverland. Ze kwam met haar voet klem te zitten tussen een houten platform en het treintje van de Booster Bike.

Passagiers worden daarin met 75 kilometer per uur afgeschoten terwijl ze voorovergebogen op motoren zitten. Om het slachtoffertje uit haar hachelijke positie te bevrijden, moest met een decoupeerzaag een deel van het stationsplatform gezaagd worden.

De oom van het meisje denkt dat het ongeluk voorkomen had kunnen worden als personeelsleden van het Limburgse pretpark beter hadden opgelet. "Ze hebben de trein laten gaan zonder dat haar rechterbeen was vergrendeld", schrijft hij op een forum. "Haar voet is meegesleept tussen de trein en het station. Gelukkig is ze haar voet niet kwijt."

Volgens de bezorgde oom had het incident veel dramatischer af kunnen lopen als zijn nichtje in een andere karretje had gezeten, met nog minder ruimte naast het platform. Wel roemt hij de snelle reactie van bedrijfshulpverleners. "Binnen tien minuten was de zaag er. We zijn uiteindelijk allemaal goed opgevangen."

Meer Attractiepark Toverland
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be