Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Stukje Efteling in Eindhoven: decors uit Sprookjesbos in operavoorstelling

04-05-2015, 20.10 uur

In Eindhoven wordt op dit moment hard gewerkt aan een theatervoorstelling met een Eftelings tintje. Voor de decors van de opera Assepoester deden de initiatiefnemers een beroep op het tekentalent van Efteling-ontwerper Karel Willemen.

Hij is ook verantwoordelijk voor het gelijknamige tafereel in het Sprookjesbos. Willemen ontwierp voor op het toneel onder meer een enorme griezelige treurwilg en de grafzerk van Assepoesters moeder. De kostuums en het lichtontwerp worden eveneens door medewerkers van de Efteling verzorgd.

Het operagezelschap Opera Zuid mag de tekeningen van Willemen naar eigen zeggen niet publiceren. "Hier heeft hij geen toestemming voor gegeven", zegt een woordvoerder. "Helaas, want wij willen die graag gebruiken voor onze promotie." Beide partijen hebben nog onderzocht of de sprookjesvoorstelling ook in het Efteling Theater in Kaatsheuvel gespeeld zou kunnen worden, maar dat bleek door conflicterende agenda's niet mogelijk.

De Efteling laat zich de laatste tijd vaker inhuren door externe partijen. Zo verzorgt het attractiepark volgend jaar onder meer een grote lichtshow voor de stad Den Bosch, ter ere van het Jeroen Bosch-jaar.





Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be